Even voorstellen;

Ik ben Annet Schultze en train al meerdere jaren honden. Vandaar ook dat ik in 2011 mijn eigen hondenschool ben gestart. Met meerdere methodes en inzichten, probeer ik iedereen met een hond zo effectief mogelijk te helpen en te begeleiden. Honden training op maat!

Doordat ik meerdere opleidingen en stages heb gelopen in binnen en buitenland probeer ik een zo breed mogelijk trainingsaanbod aan te bieden. Daarnaast blijf ik druk om mijn kennis bij te werken en verdere kennis te vergaren. Je bent nooit te oud om te leren. Ik ben gecertificeerd Kynologisch Instructeur bij de SPPD & Raad van Beheer. Dit houdt in dat ik door blijf studeren om mijn methodes up to date te houden en bij te schaven.

Zelf heb ik drie honden ( 2 Welsh Corgi Pembroke’s en een Saarloos Wolfhond) en vooral mijn eerste hond Phelan is de reden waarom ik met het trainen van honden begonnen ben. Doordat hij veel energie heeft en erg intelligent was, moest ik flink met hem trainen om van hem een fijne, goed luisterde huishond te maken. Doordat ik met hem meerdere trainingsmethodes heb moeten uitproberen, omdat we er meerdere malen niet uit kwamen, heb ik geleerd om naar de specifieke hond in kwestie te kijken en naar de baas zelf. Niet elke hond of baas reageren hetzelfde op een trainingsmethode.

Ook heb ik meerdere jaren als bedrijfsleider in een dierenpension gewerkt. Hier heb ik veel geleerd over hondengedrag en lichaamstaal. Door honden te combineren in groepen heb ik veel geleerd over de verschillende gedragingen van de verschillende hondenrassen. Daarnaast was dit ook zeer leerzaam om de verschillen in spelgedrag en sociale rangorde te kunnen bestuderen. Mede hierdoor heb ik veel ervaring in het sociale gedrag van honden onderling.

Doordat ik verschillende trainingsmethodes gebruik kan ik hondentraining op maat aanbieden. Mijn filosofie: niet alle mensen en honden zijn gelijk en hierdoor heeft iedereen andere wensen en voorkeuren. Door een goed trainingsplan samen te stellen met de eigenaar van de hond, kan ik aan ieders wensen voldoen. Trainen moet leerzaam en leuk zijn, voor hond en baas.

Conall;
Conall is mijn jongste reu, geboren in augustus 2014. Hij is de politie agent op het veld. Hij laat altijd duidelijk merken dat hij er is en dat hij alleen orde en rust duld. Hij corrigeert honden die volgens hem te druk zijn en zich onfatsoenlijk gedragen, maar daarnaast is hij ook heel zachtaardig voor jonge pups en brengt hij direct rust in de groepen honden, waar dit nodig is. Hij is geweldig inzetbaar binnen Doggyvents en ik ben super trots op hoe hij zich heeft ontwikkelt.

Keagan;
Keagan is geboren in mei 2017 en is in de basis best een stabiele hond. Lief naar mensen toe en opgeleid als knuffelhond voor ouderen en kinderen. Hij is de reden waarom ik gestart ben met mijn hond/ouderen- project bij Carint in Delden. Keagan heeft soms moeite met andere honden en kan soms agressief reageren wanneer hij bang voor ze is. Dit komt helaas doordat hij veel problemen heeft ervaren met Conall, ze konden 16 maanden niet met elkaar uitgelaten worden of in één ruimte zijn. Gelukkig gaan we hier beide bewust mee om en gaat het super goed met hem.

Bonja;
Bonja is in oktober 2021 bij ons gekomen als herplaatser. Ze is een Saarloos Wolfhond teef geboren in 2017 en ondanks dat ze de grootste is, is ze ook de jongste van onze roedel. Ze heeft bij ons een lastige start gehad. Ze had erg veel moeite met het alleen blijven (ook al zat Keagan er altijd bij) en doordat we ook nog in februari 2022 verhuisd zijn heeft dat haar gewenningsperiode niet gemakkelijk gemaakt. Maar gelukkig doet ze het erg goed. Ze is super lief, lomp en beste vriendjes met Keagan. Ze groeit nu ontzettend als hond en persoonlijkheid, ze gaat zelfs al mee met de ouderenwandelingen en doet dit super goed.

Phelan*;
Phelan was mijn eerste hond, geboren in oktober 2005, overleden september 2021. Hij is de reden waardoor ik ben gaan trainen en mede de reden waarom ik mijn eigen methodes ben gaan perfectioneren. Phelan was de directeur van Doggyvents! Zo liep hij ook rond op het trainingsveld wanneer hij ingezet werd. Hij was erg stabiel en subtiel en hij had een duidelijke lichaamstaal. Honden wisten snel waar ze aan toe waren bij hem. Ook direct de reden waarom hij zo goed was om de rust op het veld te bewaren. Mijn  geweldige golden oldie!