Even voorstellen;

Ik ben Annet Schultze en train al meerdere jaren honden. Vandaar ook dat ik in 2012 mijn eigen hondenschool ben gestart. Met meerdere methodes en inzichten, probeer ik iedereen met een hond zo effectief mogelijk te helpen en te begeleiden. Honden training op maat!

Doordat ik meerdere opleidingen en stages heb gelopen in binnen en buitenland probeer ik een zo breed mogelijk trainingsaanbod aan te bieden. Daarnaast blijf ik druk om mijn kennis bij te werken en verdere kennis te vergaren. Je bent nooit te oud om te leren. 😉

Zelf heb ik drie honden (Welsh Corgi Pembroke) en vooral mijn oudste hond Phelan is de reden waarom ik met het trainen van honden begonnen ben. Doordat hij veel energie heeft en erg intelligent is, moest ik flink met hem trainen om van hem een fijne, goed luisterde huishond te maken. Doordat ik met hem meerdere trainingsmethodes heb moeten uitproberen, omdat we er meerdere malen niet uit kwamen, heb ik geleerd om naar de specifieke hond in kwestie te kijken en naar de baas zelf. Niet elke hond of baas reageren hetzelfde op een trainingsmethode.

Annet Schultze
Annet, Phelan en Conall

Ook heb ik meerdere jaren als bedrijfsleider in een dierenpension gewerkt. Hier heb ik veel geleerd over hondengedrag en lichaamstaal. Door honden te combineren in groepen heb ik veel geleerd over de verschillende gedragingen van de verschillende hondenrassen. Daarnaast was dit ook zeer leerzaam om de verschillen in spelgedrag en sociale rangorde te kunnen bestuderen. Mede hierdoor heb ik veel ervaring in het sociale gedrag van honden onderling.

Doordat ik verschillende trainingsmethodes gebruik kan ik hondentraining op maat aanbieden. Mijn filosofie: niet alle mensen en honden zijn gelijk en hierdoor heeft iedereen andere wensen en voorkeuren. Door een goed trainingsplan samen te stellen met de eigenaar van de hond, kan ik aan ieders wensen voldoen. Trainen moet leerzaam en leuk zijn, voor hond en baas.

Phelan;
Phelan is mijn oudste hond, geboren in oktober 2005. Hij is de reden waardoor ik ben gaan trainen en mede de reden waarom ik mijn eigen methodes ben gaan perfectioneren. Phelan is de directeur van Doggyvents! Zo loopt hij ook rond op het trainingsveld wanneer hij ingezet wordt. Hij is erg stabiel en subtiel en hij heeft een duidelijke lichaamstaal. Honden weten snel waar ze aan toe zijn bij hem. Ook direct de reden waarom hij zo goed is om de rust op het veld te bewaren. Mijn  geweldige golden oldie!

Conall;
Conall is mijn jongste reu, geboren in augustus 2014. Hij is de politie agent op het veld. Hij laat altijd duidelijk merken dat hij er is en dat hij alleen orde en rust duld. Hij corrigeert honden die volgens hem te druk zijn en zich onfatsoenlijk gedragen, maar daarnaast is hij ook heel zachtaardig voor jonge pups en brengt hij direct rust in de groepen honden, waar dit nodig is. Hij is geweldig inzetbaar binnen Doggyvents en ik ben super trots op hoe hij zich ontwikkelt.

Keagan;
Keagan is het nieuwste Doggyvents lid. Hij is geboren op 22-05-2017. Hij brengt mij weer nieuwe perspectieven en elke dag leer ik weer wat bij. Hij leert ontzettend veel van zijn grote broers. Hij is een erg stabiele, zelfverzekerde pup. Houdt van knuffelen, spelen en ondeugend zijn, een typische pup dus.

Phelan en Conall