Doggyvents organiseert regelmatig ook leuke mini- workshops.
Deze workshops duren ongeveer 2,5 uur dus leuk voor iedereen die wat extra’s wil doen met zijn of haar hond. U kunt deelnemen aan deze workshops met elke hond die voldoende luistert en ouder is dan 6 maand. Hieronder staan de verschillende workshops die Doggyvents organiseert. Kijk in de agenda wanneer welke workshop plaats vind.

Privé workshops

Ook kunt u privé- workshops boeken mocht u dit willen. Deze worden op afspraak georganiseerd en kunt u dus aan deelnemen met uw hond en familie, of een kleine groep van maximaal 5 hond- baas koppels. Heeft u bijvoorbeeld een reactieve hond die niet goed met andere honden traint? Dan is de privé workshop een goede optie voor u en uw hond. Alle hieronder genoemde workshops kunt u hiervoor uitkiezen. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden

Treibball workshop

Tijdens deze treibball mini- workshop kunt u op uw eigen niveau meetrainen in een klein groepje. Deze workshop wordt regelmatig georganiseerd waardoor u regelmatig deze leuke hondensport kunt beoefenen. Ook kunt u kijken of deze hondensport geschikt is voor uw hond en of u het zelf leuk vind om te doen. Maakt dus niet uit welk niveau u heeft, iedereen is welkom om mee te doen tijdens deze leuke mini workshop!

Basis workshop SATS Bridge & target

Tijdens deze basis workshop leer je de Bridges & targets van de SATS training. Na een speciale conditionering van je hond kun je al snel de slag te gaan met de Intermediate Bridge en de Terminal Bridge (xxxxX of ggggGood) evenals de 3 verschillende targets;

  1. Vinger target
  2. Target stick
  3. Target station.

Deze bovenstaande hiërarchie is erg belangrijk om ook zo aan te leren. De vinger target is altijd de belangrijkste om op terug te komen. Hiervoor heb je dus ook geen andere hulpmiddelen nodig die je bij beide andere targets wel nodig hebt. Ook is de vinger target direct de basis van je contact met je dier. De target stick is een verlengstuk van je arm waardoor het in sommige gevallen de training wat gemakkelijker maakt. Vooral bij kleinere honden. Maar ook juist bij bepaalde gedragingen of problemen die dieren hebben met aanraking. Tijdens deze workshop leer je de technieken die hierbij horen te beheersen en te gebruiken. De station target is een target die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Het is vooral een hulp in afstand werk, maar ook bij het stabiliseren tijdens het vragen van andere gedragingen waarbij je de hond stabiel wilt hebben en houden, of in ieder geval op één bepaalde plaats.

Fun & Spel workshop

Tijdens deze workshop ben je gewoon lekker bezig met je hond. We gaan een aantal leuke hondenspelletjes doen, zoals; zoekspelletjes, behendigheid obstakels en Doggydance oefeningen. Dit zijn allemaal leuke spelletjes met een aantal goede trainingsdoelen, namelijk; een band opbouwen met uw hond, zelfzekerheid geven aan uw hond (vooral goed voor onzekere honden), en uw hond plezierig bezig houden. Hopelijk kunt u na deze workshop met wat creativiteit naar huis gaan zodat u thuis ook leuke spelletjes kunt gaan doen met uw hond

Hond & Kind workshop

Tijdens deze les gaan we de kinderen leuke spelletjes laten doen met hun eigen hond. De ouders zijn ook aanwezig om hun kinderen zo nodig te begeleiden. We gaan de honden door een tunnel sturen, zoekspelletjes doen, de hond wordt door paaltjes heen gestuurd en nog veel meer! Op deze manier proberen we de kinderen iets leuks te doen te geven met hun eigen hond. Want dat is een veel voorkomende vraag, wat kunnen de kinderen met de hond precies doen. Ook kunnen de kinderen vragen stellen over het gedrag van hun hond en we gaan bespreken hoe je het beste een vreemde hond kunt benaderen. Al met al een leuk workshop voor hond en kind!

Wilt u meer informatie over de workshops of heeft u interesse in groepslessen of toch liever een privéles?

Stress de baas workshop

Door middel van Conditioned Relaxation leert het dier zijn lichaam (en geest) weer te ontspannen. Het is een instrument om het dier weer greep te laten krijgen op zijn eigen gedrag. Door het op commando te zetten en het dier te ondersteunen via de SATS-methode, wordt het voor het dier makkelijker om zichzelf in een ontspannen toestand te brengen.
Tijdens deze workshop krijg je de handvaten om hiermee aan de slag te gaan met jou hond. Door middel van massage technieken begin je eerst je hond te leren wat er van hem verwacht wordt bij het commando dat je graag wilt koppelen aan die gewenste ontspanning. Bijv. Easy, relax, ontspan etc. Naast de massage technieken is het belangrijk om hierop door te gaan ook in alerte omgevingen. Want je hond kan uiteindelijk prima ontspannen terwijl jij een uitgebreide massage geeft, maar in de praktijk werkt dat natuurlijk niet. Je gaat niet zodra je die hond tegenkomt waar jou hond van in de adrenaline schiet een half uur masseren, hopend dat je daarna langs die hond kunt wandelen. Dus hoe pak je dit aan? Welke stappen zet je uit om toch tot het gewenste resultaat te komen? Welk verwachtingspatroon mag je hebben voor je hond? En hoe bouw je dit uit? Tijdens deze workshop ga ik hiermee met jullie aan de gang, zodat jullie niet alleen je hond kunnen laten ontspannen, maar ook hiermee verder kunnen komen in de toekomst op de moeilijkere momenten.
Om meer bewustwording te creëren bij jezelf, maar ook bij je dier gaan we tijdens deze workshop ook flink aan de slag met Name & Explain. Dus het benoemen en uitleggen van dingen. Lichaamsdelen van de hond tijdens de massage, maar ook de dingen waar ze moeite mee hebben benoemen.

Wilt u te weten komen wanneer welke workshop gehouden word?