Het Anny-X tuigje is geschikt voor ieder hond en is verstelbaar langs de hals en rond de borst. Het tuigje is zo ontworpen dat het aan de lichaamsbouw van iedere hond aangepast kan worden. Door dit ergonomische Y-tuigje wordt de rug van de hond ontzien, omdat de druk optimaal verdeeld wordt. De band rond de borst sluit met 2 degelijke klik gespen, hierdoor kunt u het tuigje eenvoudig aandoen. Vanaf maat M zijn de gespen gericht op een trekkracht van 70 kilo. Dit tuigje kan ook gebruikt worden als speurtuig!

Naast het Y-tuigje FUN heeft Anny-X een Y-tuigje SAFETY: Dit anti-ontsnappingstuigje heeft een extra, tweede band rond de taille, wat helpt voorkomen dat uw hond kan ontsnappen. De banden rond de borst sluiten met 2 degelijke klik gespen, hierdoor kunt u ook dit tuigje eenvoudig aandoen.

Dankzij de beweegbare banden langs de hals en de ruime onder borstband heeft de hond veel bewegingsvrijheid. Wanneer het Y-tuigje goed afgesteld wordt zijn de schouders vrij en zit de borstband ruim achter de voorpoten.

Een Anny-x tuig bestellen kan via het contactformulier, of tijdens één van de ingeplande lessen u als cursist. Op het veld is er de mogelijkheid om een S, M of L te passen om te kijken of deze tuigen ook voor uw hond geschikt zijn. Prijzen variëren tussen de €35,- en €48,-. Dit ligt natuurlijk aan kleur, maat en type.

Prijslijst

 • XXS
  €35,- tot €37,-
 • XS
  €37,- tot €40,-
 • S
  €39,- tot €42,-
 • M
  €41,- tot €44,-
 • L
  €43.- tot €48,-

De juiste maat voor een Anny-x tuig

Meet de borstomvang (2) rond het breedste deel van de borstkas, achter de voorpoten. Aan de hand van deze maat kiest u in onderstaande maattabel de maat voor het Anny-X tuigje.